Varkens

Kwalitatief hoge varkensvoeders.

RumiVar heeft voor de voeding in kraamstallen uitstekende producten samengesteld. Zo hebben we Nutrilac Plus biggenmelk, een zeer hoogwaardige melk en de Variopig prestarter voor een veilige groei met een hoge voeropname.

Producten voor Varkens

RumiAdd Mineralen

 • RumiAddBiggenmelk

  Rumivar heeft voor de varkenshouderij ook een aantal producten in haar assortiment. Vanaf de start in de kraamstal tot en met de biggenbatterij hebben we een prachtige biggenvoerlijn opgesteld, met de beste grondstoffen waarmee de biggen perfect voorbereid worden op de volgende fase.

  Voor een optimale start van biggen in de kraamstal hebben we een biggenmelk ontwikkeld die van uitstekende kwaliteit is voor een redelijk prijs. Nutrilac is een biggenmelk die zeer smakelijk is, goede mengeigenschappen heeft en niet uitzakt! Nutrilac is uitermate geschikt om in de kraamstal bij te voeren als ondersteuning naast zeugenmelk. Daarnaast is Nutrilac vanwege haar goede mengeigenschappen zeer goed te gebruiken in systemen met cupjes in de moederloze opfok, of naast de zeug.

  Nadat de biggen goed opgestart zijn met de Nutrilac biggenmelk kan er overgestapt worden op een prestarter uit het VarioPig-programma. Hiermee kunnen de biggen een hoge voeropname behalen, zodat ze minder problemen ondervinden rondom het spenen.


 • RumiAddVarioPig Prestarter

  Variopig Prestarter is samengesteld uit grondstoffen die zeer geschikt zijn voor biggen in de kraamstal, zoals ontsloten granen, vismeel, zuivelproducten en beschermende zuren. Dit wordt geperst tot een klein korreltje (2mm) dat makkelijk opneembaar is als eerste vast voer.

  De Prestarter kan zowel droog als in papvorm verstrekt worden, het korreltje lost heel makkelijk op. Doordat het erg smakelijk is kan er een hoge voeropname in de kraamstal mee behaald worden, een uitstekende voorbereiding voor de volgende fase. Afhankelijk van de speenleeftijd kan er voor of na spenen van de Variopig Prestarter geschakeld worden naar een speenvoer.

  In de praktijk blijkt dat biggen die op 21 dagen gespeend worden nog wel tot 10 dagen na spenen met de prestarter gevoerd kunnen worden, zonder dat er sprake is van diarree of andere problemen.

  Na de Prestarter zal geschakeld worden naar een biggenvoer. Rumivar levert geen biggenvoeders, maar kan wel premixen voor biggenvoeders leveren, in overleg met de mengvoederfabrikant, en hulp bieden bij het samenstellen van biggenvoeders.

  Er is veel praktische kennis in huis waarmee we samen met u de partijk in de stal vertalen naar oplossingen en verbeteringen in de biggenvoeders.RumiAdd Specials

 • RumiAdd Specials

  Voor RumiAdd Specials heeft RumiVar een aantal producten voor u geselecteerd ter ondersteuning van de diergezondheid.
  U kunt hierbij denken aan de hygiëne, transitie periode, ondersteuning van de penswerking.

 • RumiAdd SpecialsHygiëne

  Bij een goede gezondheid van uw dieren hoort ook een goede hygiëne van de leefomgeving. Om dit te kunnen waarborgen heeft RumiVar een aantal hygiëne-producten in haar assortiment. Als eerste vinden we het heel belangrijk dat het drinkwater van koeien, kalveren en varkens schoon is, hiervoor hebben we het beste product om drinkwaterleidingen te reinigen voor u geselecteerd:


  •    Intra Hydrocare

  Intra Hydrocare is een compleet reinigingsmiddel voor drinkwatersystemen (opslagreservoirs, leidingen, nippels, torens, etc.). Het middel is inzetbaar in lege en in gebruik zijnde stallen. Hydrocare reinigt en desinfecteert, is nauwelijks corrosief en heeft geen invloed op de smaak en geur van het water. Het verwijdert organische vervuilingen en mangaanafzettingen.

  Dosering: Lege stal: 1-3 liter per 100 liter (1-3%) water. Het middel minimaal 600 minuten in laten werken. Operationele stal: start: 50ml per 1000 liter (0,005%) water. Per 2 dagen verhogen met 50ml, tot een maximum van 250ml per 1000 liter (0,025%) water. Voor het reinigen en ontsmetten van bv kalveriglo’s en afkalfstal bieden wij een inweekschuim en een desinfectiemiddel: Powerfoam en MultiDes GA.


  •    Power Foam

  Power Foam is een krachtige, economische, alkalische schuimreiniger voor het reinigen van stallen en kalverboxen; ideaal voor het zwaardere reinigingswerk. Hiermee kunt u de hokken eerst inweken, zodat alle mestdelen goed los gespoten kunnen worden. Desinfectie heeft namelijk weinig zin als het oppervlak niet helemaal vrij is van mestresten. Het kan veilig gebruikt worden op beton, steen, roestvrij staal en plastic oppervlakken en voorkomt verspreiding van ziektes. De sterke hechting aan muren en wanden garandeert een lange contacttijd met het vervuilde oppervlak.

  Dosering: 3 tot 5%. Contacttijd 10-20 minuten.


  •    Intra MultiDes GA

  De laatste stap is desinfectie van het schoongespoten hok. Intra Multi-Des GA is een gerenommeerd product dat zich al ruimschoots heeft bewezen, en velen van u al zullen kennen. Intra Multi-Des GA is een uiterst effectief desinfectiemiddel gebaseerd op quaternaire ammoniumverbindingen, glutaaraldehyde en oppervlaktespanning verlagende stoffen. Geschikt voor allerlei oppervlakten en materialen. Alvorens het gebruik van Intra Multi-Des GA is een goed schoonmaakproces nodig. Waar Multi-Des GA wordt toegepast hebben bacteriën, gisten en schimmels geen kans. Zeer geschikt voor bedrijven met Cryptosporidiose besmetting.

  Dosering: 0,25-1%, minimale inwerkingsduur 5 minuten