RumiAdd Specials - Overige producten

RumiAddSpecials zijn producten ter ondersteuning van de diergezondheid van koeien, kalveren, jongvee en varkens.

Voor RumiAdd Specials heeft RumiVar een aantal producten voor u geselecteerd ter ondersteuning van de diergezondheid.
U kunt hierbij denken aan de hygiëne, transitie periode, ondersteuning van de penswerking.

Producten voor RumiAdd Specials - Overige producten

RumiAdd Specials

 • RumiAdd SpecialsAgolin Ruminant

  Een mengsel van verschillende hoogwaardige plantenextracten, ontwikkeld om de voeropname, voerefficiëntie en productie bij herkauwers te optimaliseren. Dit specifieke mengesel is voortgekomen uit vele jaren van onderzoek, zowel in vitro als in vivo.

 • RumiAdd SpecialsAniStart NIEUW

  Met RumiAdd AniStart, smakelijke en geconcentreerde anionische zouten, is het mogelijk om de kation-anion balans in droogstand rantsoenen extreem te verlagen.

 • RumiAdd SpecialsMelk'Stop

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden.

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien en geiten aantoonbaar verbetert.

 • RumiAdd SpecialsTransitie Dranken

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.

  •    Melk'Stop 

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden. Klik hier voor meer informatie. 

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt.

  •    Topro KetoCare - slepende melkziekte drank 

  Slepende melkziekte of wel ketose komt vaak voor in de begin van de lactatie. De energiebehoefte van de koe kan dan niet worden gedekt door de energie-opname. Gevolgen zijn zieke en matig presterende koeien. Topro KetoCare is een gebruiksklare oplossing op basis van propyleenglycol en dient ter genezing van slepende melkziekte bij koeien. KetoCare is een geregistreerd diergeneesmiddel en kent geen wachttijd.

  Dosering: 2 maal daags 250ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen.

  •    Topro Dextro Start

  Op de dag van afkalven is de koe erg zwak. Deze zware fase verloopt gemakkelijker wanneer Topro Dextro-Start kalfdrank van Rumivar ingezet wordt. Topro Dextro-Start kalfdrank is een electrolytenoplossing die bijdraagt aan een sneller herstel van de koe na afkalven. Electrolytenoplossing voor snel herstel van de koe na afkalven, vermindert stress en verhoogt de fitheid van de koe, zorgt voor vochtvoorziening en vermindert het gevaar op lebmaagdraaiing, verzorgt de koe met druivensuiker en vult de verbruikte energiereserves snel aan en bevat lever stimulerende ingrediënten om de vetafbraak te ondersteunen.

  Dosering: Dit zeer smakelijke product wordt per zakje gemengd in 20 liter lauw water.


 • RumiAdd SpecialsRumiFat 180 & RumiPalm 160

  Het RumiFat assortiment bestaat uit twee soorten pens-bestendige vetten, RumiFat 180 en RumiPalm 160.


  Bij lage vetgehalten in de melk en/of wanneer ondersteuning van de energiebehoefte van het dier nodig is kan het voeren van pens-bestendig vet een oplossing bieden.


  Door de hoge energiedichtheid van 3900 VEM bevat slechts 300 gram pens-bestendig vet de hoeveelheid energie van 1,5 kg droge stof uit ruwvoer.

  Pens-bestendig vet wordt niet gefermenteerd in de pens en geeft daardoor een veel lagere warmteontwikkeling. Dit is in periodes van hittestress een groot voordeel.
  Zie onze flyer voor meer informatie over RumiFat 180 en RumiPalm 160.