Melkvee

De jarenlange praktijkervaring van het RumiAdd team heeft geleid tot dit unieke RumiAdd mineralen-assortiment en ondersteunende producten voor uw melkkoeien.

De duidelijke behoefte aan goede productie in combinatie met gezonde en duurzame melkkoeien vraagt om extra aandacht van de mineralenvoorziening.

Onze kennis wordt ingezet in samenwerking met mengvoederfabrikanten. Uitgangspunt is doelgerichte oplossingen bieden, gebaseerd op brede praktijkervaringen en kennis van mineralenbehoeften.

Tevens stellen wij mineralen op maat samen, die geschikt zijn voor de biologische markt.

Producten voor Melkvee

RumiAdd Mineralen

 • RumiAdd MineralenMelkvee

  Het brede RumiAdd Mineralen assortiment sluit aan bij de diversiteit van de rantsoenen en behoeften in de praktijk.

  Daarnaast stellen wij via een specifiek software pakket, Mineralen op Maat samen, die exact aansluiten bij uw bedrijfssituatie. Zie voor meer informatie www.mineralenopmaat.nl


  Ook voor de biologische melkveehouder kunnen wij passende mineralen leveren.


  Het volgende schematisch overzicht geeft inzicht betreffende inzet van RumiAdd Mineralen en de mate van extra ondersteuning. 


 • RumiAddBasis

  Economisch basismineraal. Voorziet in de dagelijkse basisbehoefte aan vitaminen en mineralen.

 • RumiAddBuffercomplex

  Dit mineraal is een combinatie van RumiAdd Klauw Stabiel en de RumiAdd pH-Stabiel. In te zetten bij verzurende rantsoenen en bij hittestress. Bevat tevens organisch Koper en Selenium gist. Ter ondersteuning van de weerstand!

 • RumiAddDroogstand

  Specifiek mineraal voor droogstaande koeien. Bevat organische sporenelementen en antioxidanten, ter voorbereiding op de volgende lactatie. 

 • RumiAddDroogstand Close Up

  Dit mineraal heeft vergelijkbare kenmerken als RumiAdd Droogstand, aangevuld met anionische zouten ter stimulering van de Ca mobilisatie. Dit mineraal dient ingezet te worden in de laatste 14 dagen van de droogstand.

 • RumiAddDroogstand P Plus

  Mineraal gelijk aan RumiAdd Droogstand met extra fosfor.

 • RumiAddJunior

  Het ondersteunen van de gezondheid en de behoefte aan probleemloze opfok en een gezond en productief leven heeft geleid tot extra aandacht voor de mineralenvoorziening. Uitgangspunt is doelgerichte oplossingen bieden, gebaseerd op brede praktijkervaringen en kennis van mineralenbehoeften.


  Specifiek jongveemineraal. Bevat organische sporenelementen en biotine. Bedoeld voor een gezonde start van een productief leven. Extra aandacht voor ontwikkeling van beenwerk, klauwen en vruchtbaarheid.

 • RumiAddKlauw Solide

  Uniek mineraal voor de ondersteuning van de klauwgezondheid. Bevat extra organisch Zink en Biotine voor een verbeterde hoornvorming.

 • RumiAddOmniDry (Droogstand)

  Gelijk aan de RumiAdd Droogstand met toevoeging van OmniGen AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals bij transitie, hitte, hoge producties en vitalere kalveren.

 • RumiAddOmniPlus (Productie)

  Gelijk aan de Productie met toevoeging van OmniGen-AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals hitte en hoge productie.

 • RumiAddOmniTop (Weerstand)

  Gelijk aan de weerstand met toevoeging van OmniGen-AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals transitie, hitte en hoge productie.

 • RumiAddpH Stabil

  Een buffermengsel ter ondersteuning van het pensklimaat. De combinatie van verschillende buffers maakt dat pH Stabil zeer effectief is bij een lage pens-pH.

 • RumiAddProductie

  Een geconcentreerd mineraal met hoge gehalten aan sporenelementen. Passend in rantsoenen met een lage sporenelementenvoorziening. Een geconcentreerd mineraal met hoge gehalten anorganische sporenelementen.

 • RumiAddSpar N

  Verbeterd de stikstof benutting, waardoor er meer microbieel eiwit geproduceerd wordt. Met als gevolg een lager ureum gehalte in de melk en een verhoging van de melk eiwit productie.

 • RumiAddVruchtbaarheid

  Geconcentreerd mineraal met extra Vitamine E en Fosfor (P) voor ondersteuning van o.a. de vruchtbaarheid. 

 • RumiAddWeerstand

  Topmineraal voor ondersteuning van de algehele weerstand, uier-en klauwgezondheid. Bevat organisch Koper, Zink en Selenium en hoog gehalte aan vitamine E en C.

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien aantoonbaar verbetert.

 • VoerprogrammaFeed2Fit & Animate

  RumiVar is transparant over haar werkwijze en adviezen. Daarbij hoort ook dat wij onze kennis met u delen.
  Een voorbeeld hiervan is het door ons ontwikkelde FEED2FIT voerprogramma.

  Het droogstand- en transitieconcept! Voor fitte koeien, betere spierfunctie, meer weerstand en actieve kalveren.

RumiAdd Premix

 • RumiAdd Premix

  RumiVar heeft een aantal standaard premixen in het assortiment die aan de voerfabrikant geleverd worden om vervolgens in het krachtvoer op te mengen. Hiermee worden het aantal losse componenten in de fabriek beperkt wat de efficiëntie en betrouwbaarheid van het productieproces ten goede komt.

  Naast het standaard assortiment premixen biedt RumiVar de mogelijkheid om premixen op maat te leveren, waarin we tegemoet kunnen komen aan uw specifieke wensen en eisen zoals bijvoorbeeld samenstelling, inmengingspercentage of speciale toevoegingen. De maatwerk premixen zijn verkrijgbaar vanaf 1000 kg gezakt in 25 kg zakken. Daarnaast is leverantie in bulk uiteraard ook mogelijk.

  Het team van RumiVar biedt graag de ondersteuning in het samenstellen van uw bedrijfseigen premix.


 • RumiAddLSC 2,5% Premix

  RumiAdd LSC is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de leverfunctie. RumiAdd LSC bevat een combinatie lever ondersteunende additieven.

 • RumiAddRumiBalance 2,5% Premix

  RumiBalance is een premix met een unieke combinatie van toevoegingen om eiwit te besparen (verbetert de eiwitefficiëntie) in combinatie met een uitgekiende buffer ter ondersteuning van de pens pH.

 • RumiAddRumiCox+ Premix

  Deze specialiteit (0,25%) is ter ondersteuning van de darm gezondheid bij jong kalveren op basis van ethische oliën.

 • RumiAddVit E+C Plus Premix

  Deze premix /specialiteit bevat een hoge dosering vitamine E, vit C, druivenpitextract en Selenium. Een geconcentreerd product met een mix van belangrijke antioxidanten voor bedrijven waar de weerstand van de koeien onder druk staat.

Mineralen op Maat

 • Mineralen Op MaatWaarom zou u kiezen voor een maatmineraal?

  Bij Mineralen Op Maat ontvangt u een mineraal dat door zijn unieke calculatieprogramma precies past bij uw melkveerantsoen en dat exact aansluit bij de behoeften van uw koeien. Mineralen Op Maat onderscheidt zich ten opzichte van andere maatmineralen doordat het mineralenmengsel samengesteld wordt per afzonderlijk element. Terwijl andere maatmineralen vaak mengsels zijn van bestaande mineralenmengsels.

  Zonder een online programma is het zeer omslachtig en tijdrovend om een maatmineraal te berekenen. Denk aan de berekening van de samenstelling, het optimaliseren, de prijs maken, aanbieden, het afronden en dan pas bestellen. Met het RumiVar online programma Mineralen Op Maat is dit allemaal verleden tijd en beschikt u in no time over een passend maatmineraal, volledig afgestemd op uw eigen behoefte!

Blockemel Mineralen emmers

 • Blockemel Mineralen Assortiment likemmers en kuipen

  De RumiVar BLOCKEMEL ® likemmers zijn veel meer dan een simpele mineralenemmer. 
  Het bevat een complete samenstelling die volledig de behoefte aan belangrijke macro-, micro-elementen en vitaminen dekt. 

  Ontdek ons complete assortiment mineralenemmers voor elke specifieke bedrijfssituatie.


  BLOCKEMEL® bevat:

  Perfect uitgebalanceerde en gemakkelijk opneembare mineralen, sporenelementen en vitaminen.

   

  Bovenal is BLOCKEMEL®: 

  Geschikt voor gebruik in de weide als ook in de stal.

  Een zeer praktische oplossing om mineralen te verstrekken.

  Weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.

   

  BLOCKEMEL® emmers en kuipen:

  Diverse soorten zijn verkrijgbaar in 25 kg emmers en 70 kg kuipen. Klik hier voor de omschrijving per product.

   

  Tot slot:

  Het CALYPAC® sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer.  Fi’XO verstelbare ophangbeugels:

  De Fi’XO is ontworpen voor eenvoudige en snelle bevestiging aan het hekwerk en past op buizen van 40 tot 80 mm. Tevens kan ze aan de wand, voerhek, afrasteringspaal etc. bevestigd worden.

  De ring is opklapbaar, hierdoor wordt ongemak bij het uitmesten en reinigen voorkomen. Ook is hij makkelijk te demonteren en te verplaatsen naar een andere locatie.

  De Fi’XO is geschikt voor de verschillende emmer soorten van het Blockemel assortiment, zoals de 15 en 25 kg variant.

  Wij adviseren de Fi’XO te plaatsen op 60 cm hoogte voor volwassen runderen en 45 cm voor de kalveren, schapen en geiten. De Fi’XO maximaliseert het comfort van het dier op het moment van likken, en de dieren kunnen de emmer niet omgooien.

  De FI’XO fixeert de emmer, de emmer wordt daardoor volledig leeg gelikt.

 • BlockemelDroogstand

  BLOCKEMEL® Droogstand beïnvloedt de calciummobilisatie voor het afkalven:

  Een fosfor-calcium-magnesium balans speciaal aangepast aan de droogstand.

  Een negatieve DCAB om de mobilisatie van het botcalcium voor het afkalven te bevorderen.

  Zeoliet voor het vastleggen van de positieve ionen en beperking van het aanbod van calcium uit de voeding.


  BLOCKEMEL® Droogstand zorgt voor gezond afkalven:

  Extra magnesium om de spiertonus van de baarmoeder te versterken.

  Zink, koper, selenium en vitaminen voor ondersteuning van weerstand en weefselgezondheid.


  Bovenal is BLOCKEMEL® Droogstand:

  Geschikt voor gebruik in de weide als ook in de stal.

  Een zeer praktische oplossing om mineralen te verstrekken.


  BLOCKEMEL® Droogstand:

  Verkrijgbaar in 25 kg emmers en 70 kg kuipen.

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 dieren.


  Tot slot:

  Het CALYPAC sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer. • BlockemelDroogstand EKO

  BLOCKEMEL ® EKO Droogstand werkt positief op o.a.:

  De biologische likemmer voor een probleemloze transitie. Geschikt voor de biologische veehouderij.


  BLOCKEMEL® EKO Droogstand bevat:

  Organisch selenium ter versterking van de natuurlijke weerstand.

  I-MAX en Vitamine E voor een hoge antioxidant werking.

   

  Bovenal is BLOCKEMEL® EKO Droogstand:

  Geschikt voor gebruik in de weide als ook in de stal.

  Een zeer praktische oplossing om mineralen te verstrekken.

  Weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.

    

  BLOCKEMEL® EKO Droogstand:

  Verkrijgbaar in 25 kg emmers.

  Plaats 1 emmer per 8 dieren.

   

  Tot slot:

  Het CALYPAC® sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer. • BlockemelFly Free

  BLOCKEMEL® Fly-Free:

  Actieve plantenextracten zorgen voor minder overlast van insecten bij uw dieren.

  Met hoge dosering knoflook voor minder overlast van insecten.

  Met toegevoegde mineralen, vitaminen en spoorelementen.

   

  BLOCKEMEL® Fly Free zorgt voor:

  Vermindering van gezondheidsproblemen.

   

  Bovenal is BLOCKEMEL® Fly Free:

  Te verstrekken tijdens de gehele weideperiode.

  Weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.

   

  BLOCKEMEL® Fly Free:

  Verkrijgbaar in 20 kg emmers..

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 runderen/paarden of 20 - 25 schapen/geiten.

   

  Tot slot:

  Het CALYPAC sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer. • BlockemelPremium

  BLOCKEMEL ® Premium wirkt sich positiv aus auf:

  Wachstum, Widerstand, Fruchtbarkeit und Beine.


  BLOCKEMEL® Premium enthält:

  Perfekt ausbalancierte und leicht resorbierbare Mineralien, Spurenelemente und Vitamine.

  Zucker für einen guten Geschmack und auch Unterstützung der Pansenflora.


  BLOCKEMEL® Premium ist vor allem:

  Geeignet für den Einsatz auf der Wiese sowie im Stall. Eine sehr praktische Lösung für die Bereitstellung von Mineralien.

  Blockemel Premium ist auch der Hauptlieferant von Makroelementen wie Ca, Na und Mg.

  Wetterbeständig, damit der Block unter dem Einfluss von Regen nicht weich wird.


  BLOCKEMEL® Premium:

  Erhältlich in 25 kg Eimern und 70 kg Wannen.

  Stellen Sie 1 Eimer pro 10-15 Tiere.


  Schließlich:

  Das CALYPAC®-Verschlusssystem garantiert eine lange Haltbarkeit des Blockemel-Mineraleimers.

 • BlockemelPremium EKO

  BLOCKEMEL ® EKO Premium werkt positief op o.a.:

  De biologische likemmer met plantenextract voor een hogere weerstand van uw dieren. Uitermate geschikt voor biologisch melkvee en vleesvee.


  BLOCKEMEL® EKO Premium bevat:

  Perfect uitgebalanceerde en gemakkelijk opneembare mineralen, sporenelementen en vitaminen.

  Suikers voor een goede smakelijkheid en tevens ondersteuning van de pensflora.

  I-MAX toegevoegd; bevat natuurlijke antioxidanten voor een betere weerstand.

   

  Bovenal is BLOCKEMEL® EKO Premium:

  Door de uitgebalanceerde samenstelling een optimale ondersteuning gedurende het gehele jaar. Zowel in de wei als in de stal.

  Een zeer praktische oplossing om mineralen te verstrekken.

  Weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.

   

  BLOCKEMEL® EKO Premium:

  Verkrijgbaar in 25 kg emmers.

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 dieren.

   

  Tot slot:

  Het CALYPAC® sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer. • BlockemelPulmo Fit

  BLOCKEMEL ® Pulmo Fit ter ondersteuning van:

  De luchtwegen en darmgezondheid.

  Vermindert het aantal oöcysten (eieren) van coccidiose.

  Verbetering van de opname van voedingsstoffen.

  Extra bescherming tegen de gevolgen van stress.

  Door volledige mineralenvoorziening een goede opfok.


  BLOCKEMEL® Pulmo Fit bevat:

  De emmer heeft een volledige vitaminen- en mineralenvoorziening en is verrijkt met koper- en zinkchelaten voor betere beschikbaarheid van deze elementen. De essentiële oliën verminderen het hoesten en ondersteunen de weerstand van de longen, door verbetering van de oppervlaktespanning in de longen en verminderde slijmvorming. Bovendien hebben de etherische oliën een anti-bacteriële activiteit.

  Daarnaast is de samenstelling van etherische oliën zodanig aangepast dat de membranen van coccidiën beschadigd worden, waardoor coccidieën zich niet of minder goed kunnen vermeerderen.

  Verder zorgen deze plantenextracten ervoor dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen.


  Bovenal is BLOCKEMEL® Pulmo Fit:

  Geschikt voor gebruik in de stal.

  Een zeer praktische oplossing om mineralen te verstrekken.

  Is ook een belangrijke leverancier van macro-elementen zoals Ca, Na en Mg.

  Weerbestendig, het blok wordt dus niet zacht onder invloed van regen.


  BLOCKEMEL® Pulmo Fit:

  Verstrek gedurende de stalperiode.

  Goede opname door smakelijk product.

  Geschikt voor kleine groepen dieren door aangepaste verpakking van 15 kg.

  Plaats 1 emmer van 15kg per 10-15 kalveren/pinken.


  Tot slot:

  Het CALYPAC® sluitingssysteem garandeert een lange houdbaarheid van de Blockemel mineralenemmer.

RumiAdd Specials

 • RumiAdd Specials

  Voor RumiAdd Specials heeft RumiVar een aantal producten voor u geselecteerd ter ondersteuning van de diergezondheid.
  U kunt hierbij denken aan de hygiëne, transitie periode, ondersteuning van de penswerking.

 • RumiAdd SpecialsAgolin Ruminant

  Een mengsel van verschillende hoogwaardige plantenextracten, ontwikkeld om de voeropname, voerefficiëntie en productie bij herkauwers te optimaliseren. Dit specifieke mengesel is voortgekomen uit vele jaren van onderzoek, zowel in vitro als in vivo.

 • RumiAdd SpecialsAnimate

  Met RumiAdd Animate, smakelijke en geconcentreerde anionische zouten, is het mogelijk om de kation-anion balans in droogstand rantsoenen extreem te verlagen.

 • RumiAdd SpecialsDigest

  RumiAdd Digest is de unieke combinatie van levend gist en verschillende Aspergillus-soorten.

  Het levend gist zorgt o.a. voor een zuurstofarm milieu in de pens en daarmee worden de ruwe celstof afbrekende bacteriën gestimuleerd. De verschillende Aspergillus-soorten in RumiAdd Digest spelen een belangrijke rol om de celwanden (NDF) open te breken (zie figuur). Daardoor kunnen de pensbacteriën de celwanden beter verteren. De energie, die uit de NDF-fractie wordt gehaald, wordt daardoor flink verhoogd.

 • RumiAdd SpecialsHygiëne

  Bij een goede gezondheid van uw dieren hoort ook een goede hygiëne van de leefomgeving. Om dit te kunnen waarborgen heeft RumiVar een aantal hygiëne-producten in haar assortiment. Als eerste vinden we het heel belangrijk dat het drinkwater van koeien, kalveren en varkens schoon is, hiervoor hebben we het beste product om drinkwaterleidingen te reinigen voor u geselecteerd:


  •    Intra Hydrocare

  Intra Hydrocare is een compleet reinigingsmiddel voor drinkwatersystemen (opslagreservoirs, leidingen, nippels, torens, etc.). Het middel is inzetbaar in lege en in gebruik zijnde stallen. Hydrocare reinigt en desinfecteert, is nauwelijks corrosief en heeft geen invloed op de smaak en geur van het water. Het verwijdert organische vervuilingen en mangaanafzettingen.

  Dosering: Lege stal: 1-3 liter per 100 liter (1-3%) water. Het middel minimaal 600 minuten in laten werken. Operationele stal: start: 50ml per 1000 liter (0,005%) water. Per 2 dagen verhogen met 50ml, tot een maximum van 250ml per 1000 liter (0,025%) water. Voor het reinigen en ontsmetten van bv kalveriglo’s en afkalfstal bieden wij een inweekschuim en een desinfectiemiddel: Powerfoam en MultiDes GA.


  •    Power Foam

  Power Foam is een krachtige, economische, alkalische schuimreiniger voor het reinigen van stallen en kalverboxen; ideaal voor het zwaardere reinigingswerk. Hiermee kunt u de hokken eerst inweken, zodat alle mestdelen goed los gespoten kunnen worden. Desinfectie heeft namelijk weinig zin als het oppervlak niet helemaal vrij is van mestresten. Het kan veilig gebruikt worden op beton, steen, roestvrij staal en plastic oppervlakken en voorkomt verspreiding van ziektes. De sterke hechting aan muren en wanden garandeert een lange contacttijd met het vervuilde oppervlak.

  Dosering: 3 tot 5%. Contacttijd 10-20 minuten.


  •    Intra MultiDes GA

  De laatste stap is desinfectie van het schoongespoten hok. Intra Multi-Des GA is een gerenommeerd product dat zich al ruimschoots heeft bewezen, en velen van u al zullen kennen. Intra Multi-Des GA is een uiterst effectief desinfectiemiddel gebaseerd op quaternaire ammoniumverbindingen, glutaaraldehyde en oppervlaktespanning verlagende stoffen. Geschikt voor allerlei oppervlakten en materialen. Alvorens het gebruik van Intra Multi-Des GA is een goed schoonmaakproces nodig. Waar Multi-Des GA wordt toegepast hebben bacteriën, gisten en schimmels geen kans. Zeer geschikt voor bedrijven met Cryptosporidiose besmetting.

  Dosering: 0,25-1%, minimale inwerkingsduur 5 minuten


 • RumiAdd SpecialsMelk'Stop

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden.

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien aantoonbaar verbetert.

 • RumiAdd SpecialsTransitie Bolussen

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.


  •    Topro Phosphorus Bolus

  Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van hoge fosforbehoeften. Rond het afkalven treedt vaak een verstoord mineralenevenwicht op. Een tekort aan calcium (melkziekte) is daarvan de meest bekende. Een bijkomend verschijnsel kan een tekort aan fosfor zijn. Dit tekort kan leiden tot het Downer syndroom. Deze aandoening uit zich onder andere in het niet meer rechtop kunnen staan. In tegenstelling tot melkziekte is bij het Downer syndroom de temperatuur, hartslag en ademhaling normaal. Elke bolus bevat 15 gram fosfor en 13 gram calcium en komt onmiddelijk vrij. 

  Dosering: 2 bolussen vóór het afkalven en 2 bolussen na het afkalven.

  •    Topro Calcium Bolus

  Melkziekte na het afkalven wordt vaak veroorzaakt door een calciumtekort. Vooral oudere koeien zijn hiervoor gevoelig. Door het calciumtekort daalt de voeropname en de melkproductie. Ook is het dier gevoeliger voor ziektes. De Topro Calcium bolus bevat 20 gram zuiver en goed opneembaar calcium en 4,9% fosfor. Het calcium komt na toediening onmiddellijk vrij in de pens. Hierdoor wordt het calciumtekort direct aangevuld. Dien de bolus toe bij koeien met melkziekte, of waarbij melkziekte wordt verwacht.

  Dosering: 1 bolus per koe.


  •    Topro Magnesium Bolus

  Bolus ter ondersteuning van het dier in perioden van magnesiumtekorten. Wanneer een koe voor een langere periode een magnesium tekort heeft kan kopziekte ontstaan. Dit kan optreden bij een rantsoen dat voornamelijk bestaat uit gras met (te) weinig magnesium: hoofdzakelijk bij jong gras in het voorjaar. Door het ingeven van deze bolus is het dier gedurende vier weken verzekerd van een dagelijkse behoefte aan magnesium.

  Dosering: 1 bolus per koe; herhaling na 4 weken indien nodig. Bij het uitweiden 2 bolussen per koe; herhaling na 4 weken indien nodig.


 • RumiAdd SpecialsTransitie Dranken

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.

  •    Melk'Stop 

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden. Klik hier voor meer informatie. 

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt.

  •    Topro KetoCare - slepende melkziekte drank 

  Slepende melkziekte of wel ketose komt vaak voor in de begin van de lactatie. De energiebehoefte van de koe kan dan niet worden gedekt door de energie-opname. Gevolgen zijn zieke en matig presterende koeien. Topro KetoCare is een gebruiksklare oplossing op basis van propyleenglycol en dient ter genezing van slepende melkziekte bij koeien. KetoCare is een geregistreerd diergeneesmiddel en kent geen wachttijd.

  Dosering: 2 maal daags 250ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen.

  •    Topro Dextro Start

  Op de dag van afkalven is de koe erg zwak. Deze zware fase verloopt gemakkelijker wanneer Topro Dextro-Start kalfdrank van Rumivar ingezet wordt. Topro Dextro-Start kalfdrank is een electrolytenoplossing die bijdraagt aan een sneller herstel van de koe na afkalven. Electrolytenoplossing voor snel herstel van de koe na afkalven, vermindert stress en verhoogt de fitheid van de koe, zorgt voor vochtvoorziening en vermindert het gevaar op lebmaagdraaiing, verzorgt de koe met druivensuiker en vult de verbruikte energiereserves snel aan en bevat lever stimulerende ingrediënten om de vetafbraak te ondersteunen.

  Dosering: Dit zeer smakelijke product wordt per zakje gemengd in 20 liter lauw water.


 • RumiAdd SpecialsRumiFat & RumiFat NutriPalm

  Het RumiFat assortiment bestaat uit twee soorten pensbestendige vetten, RumiFat en RumiFat NutriPalm.


  Bij lage vetgehalten in de melk en/of wanneer ondersteuning van de energiebehoefte van het dier nodig is kan het voeren van pensbestendig vet een oplossing bieden.


  Door de hoge energiedichtheid van 3900 VEM bevat slechts 300 gram pensbestendig vet de hoeveelheid energie van 1,5 kg droge stof uit ruwvoer.

  Pensbestendig vet wordt niet gefermenteerd in de pens en geeft daardoor een veel lagere warmteontwikkeling. Dit is in periodes van hittestress een groot voordeel.
  Zie onze flyer voor meer informatie over RumiFat en RumiFat NutriPalm.