Melkvee

Zie hieronder het unieke RumiAdd mineralen-assortiment en ondersteunende producten voor uw melkkoeien.

De duidelijke behoefte aan goede productie in combinatie met gezonde en duurzame melkkoeien vraagt om extra aandacht van de mineralenvoorziening.
Onze kennis wordt ingezet in samenwerking met mengvoederfabrikanten. Uitgangspunt is doelgerichte oplossingen bieden, gebaseerd op brede praktijkervaringen en kennis van mineralenbehoeften.
Tevens stellen wij mineralen op maat samen, die geschikt zijn voor de biologische markt.

Producten voor Melkvee

RumiAdd Mineralen

 • RumiAddHoef Valent *NIEUW*

  Minder klauwproblemen, lager celgetal, verbeterde melkproductie en een positief effect op de vruchtbaarheid. 

 • RumiAddBasis

  Economisch basismineraal. Voorziet in de dagelijkse basisbehoefte aan vitaminen en mineralen.

 • RumiAddDroogstand

  Specifiek mineraal voor droogstaande koeien. Bevat organische sporenelementen en antioxidanten, ter voorbereiding op de volgende lactatie. 

 • RumiAddDroogstand Close Up

  Dit mineraal heeft vergelijkbare kenmerken als RumiAdd Droogstand, aangevuld met anionische zouten ter stimulering van de Ca mobilisatie. Dit mineraal dient ingezet te worden in de laatste 14 dagen van de droogstand.

 • RumiAddVruchtbaarheid

  Geconcentreerd mineraal met extra Vitamine E en Fosfor (P) voor ondersteuning van o.a. de vruchtbaarheid. 

 • RumiAddWeerstand

  Topmineraal voor ondersteuning van de algehele weerstand, uier-en klauwgezondheid. Bevat organisch Koper, Zink en Selenium en hoog gehalte aan vitamine E en C.

 • RumiAddFresh Up

  Heeft dezelfde sterke bufferende werking van de RumiAdd pH Stabil, met toevoeging van onder andere rode peper om de negatieve gevolgen van hittestress te verkleinen door effectief de lichaamstemperatuur te verlagen.

 • RumiAddJunior

  Het ondersteunen van de gezondheid en de behoefte aan probleemloze opfok en een gezond en productief leven heeft geleid tot extra aandacht voor de mineralenvoorziening. Uitgangspunt is doelgerichte oplossingen bieden, gebaseerd op brede praktijkervaringen en kennis van mineralenbehoeften.


  Specifiek jongveemineraal. Bevat organische sporenelementen en biotine. Bedoeld voor een gezonde start van een productief leven. Extra aandacht voor ontwikkeling van beenwerk, klauwen en vruchtbaarheid.

 • RumiAddKlauw Solide

  Uniek mineraal voor de ondersteuning van de klauwgezondheid. Bevat extra organisch Zink en Biotine voor een verbeterde hoornvorming.

 • RumiAddpH Stabil

  Een buffermengsel ter ondersteuning van het pensklimaat. De combinatie van verschillende buffers maakt dat pH Stabil zeer effectief is bij een lage pens-pH.

 • RumiAddProductie

  Een geconcentreerd mineraal met hoge gehalten aan (anorganische) sporenelementen. Passend in rantsoenen met een lage sporenelementenvoorziening. 

 • RumiAddDroogstand P Plus

  Mineraal gelijk aan RumiAdd Droogstand met extra fosfor.

 • RumiAddOmniDry (Droogstand)

  Gelijk aan de RumiAdd Droogstand met toevoeging van OmniGen AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals bij transitie, hitte, hoge producties en vitalere kalveren.

 • RumiAddOmniPlus (Productie)

  Gelijk aan de Productie met toevoeging van OmniGen-AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals hitte en hoge productie.

 • RumiAddOmniTop (Weerstand)

  Gelijk aan de weerstand met toevoeging van OmniGen-AF, voor bewezen behoud van de weerstand bij stress, zoals transitie, hitte en hoge productie.

 • RumiAddSpar N

  Verbeterd de stikstof benutting, waardoor er meer microbieel eiwit geproduceerd wordt. Met als gevolg een lager ureum gehalte in de melk en een verhoging van de melk eiwit productie.

 • RumiAddBuffercomplex

  Dit mineraal is een combinatie van RumiAdd Klauw Stabiel en de RumiAdd pH-Stabiel. In te zetten bij verzurende rantsoenen en bij hittestress. Bevat tevens organisch Koper en Selenium gist. Ter ondersteuning van de weerstand!

RumiAdd Premix

 • RumiAddLSC 2,5% Premix

  RumiAdd LSC is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de leverfunctie. RumiAdd LSC bevat een combinatie lever ondersteunende additieven.

 • RumiAddRumiBalance 2,5% Premix

  RumiBalance is een premix met een unieke combinatie van toevoegingen om eiwit te besparen (verbetert de eiwitefficiëntie) in combinatie met een uitgekiende buffer ter ondersteuning van de pens pH.

 • RumiAddRumiCox+ Premix

  Deze specialiteit (0,25%) is ter ondersteuning van de darm gezondheid bij jong kalveren op basis van ethische oliën.

 • RumiAddVit E+C Plus Premix

  Deze premix /specialiteit bevat een hoge dosering vitamine E, vit C, druivenpitextract en Selenium. Een geconcentreerd product met een mix van belangrijke antioxidanten voor bedrijven waar de weerstand van de koeien onder druk staat.

Mineralen op Maat

 • Mineralen Op MaatWaarom zou u kiezen voor een maatmineraal?

  Bij Mineralen Op Maat ontvangt u een mineraal dat door zijn unieke calculatieprogramma precies past bij uw melkveerantsoen en dat exact aansluit bij de behoeften van uw koeien. Mineralen Op Maat onderscheidt zich ten opzichte van andere maatmineralen doordat het mineralenmengsel samengesteld wordt per afzonderlijk element. Terwijl andere maatmineralen vaak mengsels zijn van bestaande mineralenmengsels.

  Zonder een online programma is het zeer omslachtig en tijdrovend om een maatmineraal te berekenen. Denk aan de berekening van de samenstelling, het optimaliseren, de prijs maken, aanbieden, het afronden en dan pas bestellen. Met het RumiVar online programma Mineralen Op Maat is dit allemaal verleden tijd en beschikt u in no time over een passend maatmineraal, volledig afgestemd op uw eigen behoefte!

Blockemel Mineralen emmers

 • BlockemelPremium

  Werkt positief op de groei, weerstand, vruchtbaarheid en benen.


  Geschrikt voor gebruik op de weide en in de stal. Blockemel Premium is de hoofdleverancier van macro-elementen zoals CA, Na en MG.

   

  Verkrijgbaar in 20 kg emmers en 70 kg kuipen.

  Plaats 1 emmer per 10-15 dieren.

 • BlockemelDroogstand

  Een fosfor-calcium-magnesium balans speciaal aangepast aan de droogstand. Een negatieve DCAB om de mobilisatie van het botcalcium voor het afkalven te bevorderen. Zeoliet voor het vastleggen van de positieve ionen en beperking van het aanbod van calcium uit de voeding.


  Extra magnesium om de spiertonus van de baarmoeder te versterken.

  Zink, koper, selenium en vitaminen voor ondersteuning van weerstand en weefselgezondheid.


  Geschikt voor gebruik in de weide als ook in de stal.


  Verkrijgbaar in 25 kg emmers en 70 kg kuipen.

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 dieren.

 • BlockemelFly Free

  Actieve plantenextracten zorgen voor minder overlast van insecten bij uw dieren. Met hoge dosering knoflook voor minder overlast van insecten. Met toegevoegde mineralen, vitaminen en spoorelementen. Vermindering van gezondheidsproblemen.


  Te verstrekken tijdens de gehele weideperiode.


  Verkrijgbaar in 20 kg emmers..

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 runderen/paarden of 20 - 25 schapen/geiten.

 • BlockemelPremium +BG+ (Biologisch geschikt)

  De biologische likemmer met plantenextract voor een hogere weerstand van uw dieren.

  I-MAX toegevoegd; bevat natuurlijke antioxidanten voor een betere weerstand.


  Door de uitgebalanceerde samenstelling een optimale ondersteuning gedurende het gehele jaar. Zowel in de wei als in de stal.


  Verkrijgbaar in 25 kg emmers.

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 dieren.

 • BlockemelDroogstand +BG+ (Biologisch geschikt)

  De likemmer voor een probleemloze transitie. Organisch selenium ter versterking van de natuurlijke weerstand.

  I-MAX en Vitamine E voor een hoge antioxidant werking.

   

  Geschikt voor gebruik in de weide als ook in de stal.

   

  Verkrijgbaar in 25 kg emmers.

  Plaats 1 emmer per 8 dieren.

RumiAdd Specials

 • RumiAdd SpecialsAgolin Ruminant

  Een mengsel van verschillende hoogwaardige plantenextracten, ontwikkeld om de voeropname, voerefficiëntie en productie bij herkauwers te optimaliseren. Dit specifieke mengesel is voortgekomen uit vele jaren van onderzoek, zowel in vitro als in vivo.

 • RumiAdd SpecialsAniStart NIEUW

  Met RumiAdd AniStart, smakelijke en geconcentreerde anionische zouten, is het mogelijk om de kation-anion balans in droogstand rantsoenen extreem te verlagen.

 • RumiAdd SpecialsBroei'Stop

  RumiVar heeft een broeiremmer voor de voermengwagen ontwikkeld op basis van het zeer effectieve conserveringsmiddel kaliumsorbaat.

  RumiAdd Broei'Stop is, in tegenstelling tot de pure vorm van kaliumsorbaat, toegestaan als broeiremmer in het gevoerde rantsoen. RumiAdd Broei'Stop is een combinatie van meerdere grondstoffen, die allen bijdragen aan het voorkomen van broei.

 • RumiAdd SpecialsDigest

  RumiAdd Digest is de unieke combinatie van levend gist en verschillende Aspergillus-soorten.

  Het levend gist zorgt voor oa voor een zuurstofarm milieu in de pennen en daarmee worden de ruwe celstof afbrekende bacteriën gestimuleerd. De verschillende Aspergillus-soorten in RumiAdd Digest spelen een belangrijke rol om de celwanden (NDF) open te breken (zie figuur). Hierdoor kunnen de pensbacteriën de celwanden beter verteren. De energie, die uit de NDF-fractie wordt gehaald, wordt verhoogd flink verhoogd.

 • RumiAdd SpecialsMelk'Stop

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden.

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien en geiten aantoonbaar verbetert.

 • RumiAdd SpecialsTransitie Dranken

  Op deze pagina vindt u de probleem oplossers die de koe ondersteunen rondom de transitieperiode, te beginnen bij een goede voorbereiding in de droogstand. Uiteraard begint een goede transitieperiode met een uitgebalanceerde voeding, maar om koeien te ondersteunen naast hun dagelijkse rantsoen kunt u gemakkelijk gebruik maken van bolussen en dranken.

  •    Melk'Stop 

  Een belangrijk onderdeel van het droogzet-management is het verlagen van de melkproductie onder de 12 liter per dag. Hierdoor vermindert de kans dat de koe na het droogzetten melk uit gaat liggen waardoor het risico op nieuwe uierinfecties wordt verkleind. Daarnaast wordt door de verminderde druk op het uier, het welzijn voor de koe vergroot. Melk'Stop vermindert de productie tijdens het droogzetten en ondersteunt de weerstand in het uier. Melk'Stop is een vloeibaar mengsel van plantaardige bestanddelen wat direct in de mond of via een drench ingegeven kan worden. Klik hier voor meer informatie. 

  Dosering: Verstrek 1 fles van 250 ml direct na de laatste melkbeurt.

  •    Topro KetoCare - slepende melkziekte drank 

  Slepende melkziekte of wel ketose komt vaak voor in de begin van de lactatie. De energiebehoefte van de koe kan dan niet worden gedekt door de energie-opname. Gevolgen zijn zieke en matig presterende koeien. Topro KetoCare is een gebruiksklare oplossing op basis van propyleenglycol en dient ter genezing van slepende melkziekte bij koeien. KetoCare is een geregistreerd diergeneesmiddel en kent geen wachttijd.

  Dosering: 2 maal daags 250ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen.

  •    Topro Dextro Start

  Op de dag van afkalven is de koe erg zwak. Deze zware fase verloopt gemakkelijker wanneer Topro Dextro-Start kalfdrank van Rumivar ingezet wordt. Topro Dextro-Start kalfdrank is een electrolytenoplossing die bijdraagt aan een sneller herstel van de koe na afkalven. Electrolytenoplossing voor snel herstel van de koe na afkalven, vermindert stress en verhoogt de fitheid van de koe, zorgt voor vochtvoorziening en vermindert het gevaar op lebmaagdraaiing, verzorgt de koe met druivensuiker en vult de verbruikte energiereserves snel aan en bevat lever stimulerende ingrediënten om de vetafbraak te ondersteunen.

  Dosering: Dit zeer smakelijke product wordt per zakje gemengd in 20 liter lauw water.


 • RumiAdd SpecialsRumiFat 180 & RumiPalm 160

  Het RumiFat assortiment bestaat uit twee soorten pens-bestendige vetten, RumiFat 180 en RumiPalm 160.


  Bij lage vetgehalten in de melk en/of wanneer ondersteuning van de energiebehoefte van het dier nodig is kan het voeren van pens-bestendig vet een oplossing bieden.


  Door de hoge energiedichtheid van 3900 VEM bevat slechts 300 gram pens-bestendig vet de hoeveelheid energie van 1,5 kg droge stof uit ruwvoer.

  Pens-bestendig vet wordt niet gefermenteerd in de pens en geeft daardoor een veel lagere warmteontwikkeling. Dit is in periodes van hittestress een groot voordeel.
  Zie onze flyer voor meer informatie over RumiFat 180 en RumiPalm 160.