Geiten & Schapen & Lammeren

Wij bieden diverse producten, die positief werken op de groei, weerstand, vruchtbaarheid en wol.

Voor de geiten-, schapenhouderij biedt RumiVar meerdere speciale premixen en mineralen.Het brede RumiAdd mineralen assortiment sluit aan bij de diversiteit van de rantsoenen en behoeften in de praktijk.

Ook voor de biologische melkveehouder kunnen wij passende mineralen leveren.

Producten voor Geiten & Schapen & Lammeren

RumiAdd Mineralen

 • RumiAddSchapen (zonder Cu)

  RumiAdd Schapen zonder koper is ontwikkeld ter ondersteuning van de gezondheid bij schapen die weinig tot geen krachtvoer krijgen of extra ondersteuning nodig hebben tijdens bijvoorbeeld de dekperiode of lammertijd.


RumiMilk Kalveren- en Lammeren Melk

 • RumiMilkRumiLam

  Kwaliteit melk voor lammeren.

  Om uw lammeren een goede start te geven van een productief leven moet er een lammeren melk van uitstekende kwaliteit gebruikt worden.

  RumiLam is breed inzetbaar voor schapen- en geiten lammeren en geschikt voor beperkt en onbeperkt (koude voorraad voedering) voeren.


  Opvallende eigenschappen van het RumiMilk assortiment:

  • Uitstekende oplosbaarheid
  • Natuurlijke smaak van melk waardoor de opname bijzonder goed is
  • Bevatten enkel hoogwaardige grondstoffen, de basis voor een optimale vertering
  • Geschikt voor drinkautomaten
  • Natuurlijke ondersteuning van darmflora middels “BioSave L”
  • Tevens geschikt voor de drinkautomaat
  • RumiLam bevat 24% eiwit en 24% vet


  Uitstekend geschikt voor het mesten van bokjes. Het hoge gehalte magere melkpoeder in combinatie met het hoge vet en eiwit gehalte garandeert een hoge groei.
  Kan gevoerd worden in een hoge concentratie (200 gram/ liter water).
  Verpakt in 20 kg zakgoed.


RumiAdd Premix

 • RumiAddLSG (Geit) 0,5% Premix

  RumiAdd LSG is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de leverfunctie bij geiten.

  RumiAdd LSG bevat een combinatie lever ondersteunende additieven. Deze toevoegingen hebben als gemeenschappelijk doel om de leverstofwisseling te activeren.
  Vooral in te zetten in de laatste maand van de dracht en eerste maand (en) van de lactatie bij hoge producties (> 3 liter). Voor het lammeren 5-8 gram/geit/dag, na het lammeren 10 -15 gram/geit /dag.

 • RumiAddMelkgeiten 1,25% Premix

  Specifieke premix voor melkgeiten, de samenstelling is mede gebaseerd op praktijkervaring in de melkgeiten-houderij in samenwerking met specialisten uit de sector.

Mineralen op Maat

 • Mineralen Op MaatWaarom zou u kiezen voor een maatmineraal?

  Bij Mineralen Op Maat ontvangt u een mineraal dat door zijn unieke calculatieprogramma precies past bij uw melkveerantsoen en dat exact aansluit bij de behoeften van uw koeien. Mineralen Op Maat onderscheidt zich ten opzichte van andere maatmineralen doordat het mineralenmengsel samengesteld wordt per afzonderlijk element. Terwijl andere maatmineralen vaak mengsels zijn van bestaande mineralenmengsels.

  Zonder een online programma is het zeer omslachtig en tijdrovend om een maatmineraal te berekenen. Denk aan de berekening van de samenstelling, het optimaliseren, de prijs maken, aanbieden, het afronden en dan pas bestellen. Met het RumiVar online programma Mineralen Op Maat is dit allemaal verleden tijd en beschikt u in no time over een passend maatmineraal, volledig afgestemd op uw eigen behoefte!

Blockemel Mineralen emmers

 • BlockemelFly Free

  Actieve plantenextracten zorgen voor minder overlast van insecten bij uw dieren. Met hoge dosering knoflook voor minder overlast van insecten. Met toegevoegde mineralen, vitaminen en spoorelementen. Vermindering van gezondheidsproblemen.


  Te verstrekken tijdens de gehele weideperiode.


  Verkrijgbaar in 20 kg emmers..

  Plaats 1 emmer per 10 - 15 runderen/paarden of 20 - 25 schapen/geiten.

 • BlockemelOvina en Ovina+koper

  Deze mineralenemmers werken positief op de groei, weerstand, vruchtbaarheid en wol. De Ovina+Koper is speciaal ontwikkeld voor koper behoeftige schapenrassen. Blockemel Ovina is sterk aan te bevelen tijdens het dekseizoen en het lammerseizoen.


  Geschikt voor gebruik, zowel in de weide als ook in de stal. 


  Verkrijgbaar in 20 kg emmers.

  Plaats 1 emmer per 20-30 schapen.


RumiAdd Specials

 • RumiAdd SpecialsOmnigen-AF

  Een uniek gepatenteerd voedingssupplement van Phibro dat de gezonde weerstand van uw koeien en geiten aantoonbaar verbetert.

 • RumiAdd SpecialsRumiFat 180 & RumiPalm 160

  Het RumiFat assortiment bestaat uit twee soorten pens-bestendige vetten, RumiFat 180 en RumiPalm 160.


  Bij lage vetgehalten in de melk en/of wanneer ondersteuning van de energiebehoefte van het dier nodig is kan het voeren van pens-bestendig vet een oplossing bieden.


  Door de hoge energiedichtheid van 3900 VEM bevat slechts 300 gram pens-bestendig vet de hoeveelheid energie van 1,5 kg droge stof uit ruwvoer.

  Pens-bestendig vet wordt niet gefermenteerd in de pens en geeft daardoor een veel lagere warmteontwikkeling. Dit is in periodes van hittestress een groot voordeel.
  Zie onze flyer voor meer informatie over RumiFat 180 en RumiPalm 160.