•      

Producten

De producten van RumiVar zijn zorgvuldig geselecteerd en samengesteld om zo goed mogelijk aan de behoefte van de dieren te voldoen. Alleen op die manier kan er maximaal resultaat behaald worden.

De producten van RumiVar zijn gericht op de rundveehouderij, melk en vleesveehouderij, geiten en schapenhouderij. Daarnaast is het VarioPig programma ontwikkeld voor de varkenshouderij.

Sterke punten van de RumiVar producten:

  • Afgestemd op de actuele praktijk
  • Samengesteld door specialisten die dagelijks in de praktijk staan en dus in nauw contact met u, de veehouder.
  • Producten ontwikkeld in nauwe samenwerking met adviseurs van mengvoederbedrijven
  • Bij het leveren van een product, hoort bij ons ook het leveren van advies
  • Gebruik van eerste kwaliteit grondstoffen
  • Constante samenstelling
  • Geproduceerd door bedrijven die net als wij ook de wensen van de praktijk kennen.
  • Geproduceerd door bedrijven die naar maximale kwaliteit streven.

Kortom voldoende reden om contact op te nemen met RumiVar BV

Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000