•      

Over ons

RumiVar is een handels- en adviesbureau dat gespecialiseerd in het leveren van mineralen, specialiteiten en concentraten voor de melkvee-, vleesvee-, geiten-, schapen- en varkenshouderij.

Graag stellen wij ons aan u voor:

Het RumiVar team kan bogen op jarenlange ervaring in de diervoeding met ieder hun specialisme. Samen bundelen wij onze kennis van voeding, waarbij we bovenal kennis van de praktijk voorop stellen. Deze combinatie maakt ons uniek! Wij hebben een nuchtere en objectieve benadering van de praktijk en geven altijd een advies die precies in de bedrijfssituatie past.

Bertus Lenferink, melkvee-, en vleesveespecialist

Iewe Hofstede, melkvee-, geiten- en schapenspecialist

Tim den Toom, melkveespecialist

Hanneke Doek-Hekman en Jettie Klunder - de Boer, medewerkers verkoop binnendienst

RumiVar, voeding met visie!

RumiVar is een adviesbureau en handelsonderneming gespecialiseerd in het leveren van mineralen, specialiteiten en concentraten voor de melkvee-, vleesvee-, geiten-, schapen- en varkenshouderij.

Wij leveren onze producten via mengvoeder(handels) bedrijven aan de veehouder. RumiVar levert premixen en concentraten voor de rundvee- en varkenshouderij aan de mengvoederindustrie.

Daarnaast leveren wij aanvullende diervoeders zoals kalver- en biggenmelk en mineralen die passen bij de praktijk van de hedendaagse melkvee-, vleesvee-, schapen-, geiten- en varkenshouderij.

Samen de boer op!

Wij onderscheiden ons in een praktijkgerichte aanpak. Dat houdt in dat we onze klanten ondersteunen bij praktijkvragen. We fungeren als vraagbaak en wij gaan graag samen met het mengvoederbedrijf 'de boer op'. Dat doen we letterlijk! De RumiVar adviseur geeft u praktisch advies en alle ondersteuning die u nodig heeft.

Onze kracht is het samen met het mengvoederbedrijf opzetten van op de actuele praktijk afgestemde programma’s en voedingsconcepten. Onze concepten sluiten daardoor nauwgezet aan op vragen uit de praktijk, naar de wens van de eindgebruiker: de veehouder. Bij ons geldt: accuraat, snel zonder moeilijke procedures reageren op vraag uit de markt.

RumiVar staat voor: Voeding met visie op de praktijk!

Natuurlijk is RumiVar flexibel in het leveren van de door u gewenste producten, snel en op maat. Ook kleine hoeveelheden van een product leveren wij probleemloos.

Kwaliteit en Veiligheid

Omdat Rumivar ook haar steentje wil bijdragen aan een veilige voedselketen, en een interessante partner wil zijn voor haar afnemers, zijn we deelnemer van SecureFeed geworden. Daarmee willen we laten zien dat we de kwaliteit en veiligheid van onze producten serieus nemen. Dit eisen we dan ook van onze toeleveranciers en transporteur. Alleen het beste is goed genoeg!

Foto gezichtSecureFeed staat voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders. Deelnemers leveren voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen rechtstreeks aan veehouders. Het gaat om onder meer fourages, vochtrijke bijproducten, enkelvoudige voedermiddelen, mengvoeders en mineralenvoeders. SecureFeed ontwikkelt en beheert een gezamenlijk systeem voor monitoring en risicobeoordeling van grondstoffen en de leveranciers ervan. Door het delen van kennis en informatie met ketenpartners en externe partijen, werken we aan versterking van het risicobewustzijn en de risico-aanpak. Als onpartijdige organisatie zijn we voor voedselveiligheid van diervoeders het aanspreekpunt voor deelnemers, ketenpartners en externe partijen. Zo dragen we bij aan het vertrouwen in voedsel uit dierlijke productieketens.

Duurzame Soja

Bij RumiVar dragen we graag een steentje bij aan het verduurzamen van onze veevoedersector. Vandaar dat wij initiatieven op het gebied van duurzame soja van harte ondersteunen. Ook wij hebben producten in ons assortiment waar Soja in is verwerkt. Echter eisen wij van onze toeleveranciers dat deze sojaproducten op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, dmv RTRS certificaten op te vragen. Hier wordt ook naar gekeken tijdens onze audits voor de GMP+.

Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000