•      

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van RumiVar.

RumiAdd Fresh Up en RumiFat tijdens warme dagen - Nieuwsbrief RumiVar 24 juni 2019

Door Oke Website, geplaatst op 25-06-2019

Geachte relatie, 
 

Deze week hebben we te maken met tropische dagen en allicht zullen nog een aantal warme zomerse dagen volgen.

Wij willen graag de aandacht vestigen op ondersteunende producten voor deze zomer.

In de bijlage vindt u informatie over RumiFat en het nieuwe product RumiAdd Fresh Up.

RumiAdd Fresh Up is een mengsel van verschillende buffercomponenten en levende gist (RumiAdd pH Stabil) met daar aan toegevoegd een aantal plantenextracten zoals die van de rode peper! RumiAdd Fresh up stimuleert de water- én voeropname en voorkomt uitdroging van lichaamscellen waardoor de gevolgen van hittestress beperkt blijven.

Levering:

Omdat de hitte van deze week zeer actueel is, willen wij u graag attenderen op de zeer snelle levertermijn:

Op werkdagen voor 14:00 uur besteld bij RumiVar, wordt de volgende werkdag bij uw mengvoederbedrijf of direct bij uw klant geleverd. Dit op basis van minimaal 500 kg van deze (voorraad)producten.

 

Met vriendelijke groet,
Team RumiVar

Kantoor 06-55 99 5000

info@rumivar.nl

www.rumivar.nl

 

Terug naar het overzicht


Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000