•      

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van RumiVar.

NIEUW---Feed2Fit & ANIMATE

Door Oke Website, geplaatst op 04-06-2019

Een uitgebalanceerd en doordacht droogstandmanagement en -rantsoen ligt aan de basis van een goede bedrijfsvoering.

Het is belangrijk dat de droge koe goed wordt voorbereid op de komende lactatie, en na afkalven de explosieve stijging van de calcium-, eiwit-, en energiebehoefte kan opvangen.


Toch
blijkt dit vaak niet het geval door een niet ideaal droog- standrantsoen.

Het Feed2Fit concept van RumiVar kan deze belangrijke periode goed ondersteunen met als resultaat fitte koeien!

 

Klik voor meer informatie hier over Feed2Fit.

 

Terug naar het overzicht


Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000