Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van RumiVar.

Het laatste nieuwsWe delen het graag

RumiVar Symposium 21 mei 2019 17-05-2019

Ook dit jaar organiseert RumiVar weer op 21 mei, haar jaarlijkse symposium voor haar klanten en relaties.
Het thema van de middag: "Fitte koeien met een optimaal trasitiemanagement".

 

Lees meer

Introductie Melk'Stop 27-10-2017

Op de komende beurzen te Hardenberg en Gorinchem zal RumiVar hun nieuwe product op het gebied van droogzetmanagement introduceren: Melk'Stop, een plantaardig product wat de melkproductie bij droogzetten fors vermindert.

Lees meer

Nieuwe medewerker: Hanneke 03-08-2017

Hanneke Doek zal het RumiVar-team verder versterken. Ze zal de binnendienst werkzaamheden op zich nemen.

Lees meer
| 1-4 / 20 | Volgende

Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000