•      

Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag in contact komen met één van onze adviseurs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

U kunt contact opnemen met ons via de telefoon of mail:

Algemeen: info@rumivar.nl

Kantoor: Hanneke Doek en Jettie Klunder+31 6 55 99 5000 E-mail info@rumivar.nl

Iewe Hofstede (specialist herkauwers): +31 6 53 420 179, E-mail: ihofstede@rumiadd.nl

Bertus Lenferink (specialist vleesvee/melkvee): +31 6 51 31 29 35, E-mail: lenferink@rumivar.nl

Tim den Toom (specialist herkauwers): +31 6 50 856 079, E-mail: dentoom@rumivar.nl

 

Kantoor adres:
Handelsweg 25
7921JR Zuidwolde
Drenthe, Nederland

 

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht 

 

 

 

Tip van de maand...

Succesvol droogzetten

Door de steeds verder stijgende melkproductie van onze koeien, komen we vaker individuele koeien tegen die op het moment van droogzetten nog steeds een behoorlijke productie hebben. Een hoge productie bij droogzetten (meer dan 12 liter per dag) zorgt voor een grotere kans op melk uitliggen na het droogzetten en pijnlijke zwelling van het uier waardoor de koe lijdt aan stress. Het melk uitliggen en de stress zorgt voor een grotere kans op mastitis.

Er zijn verschillende maatregelen om de melkproductie richting het droogzetten te verlagen. Zorg er ten eerste voor dat een aantal weken voor het droogzetten de krachtvoergift wordt gestopt. Mocht dit niet voldoende zijn is het raadzaam een aantal dagen voor het droogzetten de droog te zetten koeien het droogstandsrantsoen te voeren. Door de lagere energie- en eiwitdichtheid zakt de melkproductie. Daarnaast is een aantal dagen de koeien 1 maal daags melken een optie. Zorg ten alle tijden voor voldoende drinkwater voor koeien. Wanneer al deze maatregelen niet afdoende zijn is het raadzaam om de koeien bij droogzetten te behandelen met Melk'Stop. 

Iewe Hofstede

Contact opnemenVoor meer informatie

info@rumivar.nl +31 6 55 99 5000